rooms to vet logo
upskilling private tourism accommodation
 
gr

Novosti

Damir Krešić je prezentirao Rooms to VET projekt na trećem Nacionalnom forumu obiteljskog smještaja, koji se održao u Zadru u razdoblju 15.-17. studeni 2016. godine. FOS forum svake godine okuplja više od 1.500 sudionika iz cijele Hrvatske i predstavlja najveći i najvažniji nacionalni događaj na kojemu se okupljaju vlasnici privatnog smještaja ali i svih drugih djelatnosti koje su povezane s privatnim smještajem.

Rooms to Vet projekt je predstavljen na Međunarodnoj konferenciji turizma i hotelskog menadžmenta (ITHMC 2016) koja je trajala od 12.-16. listopada 2016. godine u Sarajevu (Bosna i Hercegovina).
Konferenciju je organizirao Odsjek za Geografiju  Fakulteta Znanosti, Sveučilište u Sarajevu, Akdeniz University and Zenith Group Sarajevo.
Dr. Igor Jurinčić s Fakulteta turističkih studija- Turstica, partner na projektu Rooms to VET, je prezentirao ključne rezultate opsežnog istraživanja provedenog u 5 EU zemalja (Hrvatska, Cipar, Grčka, Slovenija, Španjolska) u okviru Rooms to VET projekta pred multidisciplinarnom publikom koja se sastojala od vodećih akademskih znanstvenika, istraživača i drugih relevantnih dionika s ciljem obogaćivanja i  razmjeni mišljenja, iskustava, ideja i programa u svim aspektima znanosti turizma i hotelskog menadžmenta.

Projektni partneri su se ponovo okupili u 6. i 7. listopada 2016. godine, u Portorožu, u Sloveniji. Sastanak je organizirao projektni partner University of Primorska Fakultet turističkih studija- Turistica, s ciljem raspravljanja o do sada razrađenim rezultatima istraživanja o potrebama obrazovanja, vještina i kompetencija pružatelja usluga privatnih turističkih smještajnih kapaciteta i razvoju stvarnog sadržaja Rooms to VET edukativnog materijala. Više o tome uskoro!

Rooms to VET je predstavljen ne drugom danu Athens Job Festival-a 2016 na panelu “Novi trendovi i razvoj u turističkom sektoru- Prilike za zapošljavanje I poduzetništvo”!

Forum koji je održan na drugom danu je organiziran od strane poznate grčke internet platforme 'Skywalker', u Ateni, Grčka, 24. i 25. rujna 2016.

R2V projekt je potaknuo raspravu i napetu debatu o izazovima s kojima se suočava privatni turistički smještaj u Grčkoj. Projektna online publikacija najboljih praksi, njihove priče o uspjehu i naučene lekcije su privukle pažnju sudionika (više od 70 njih tijekom panela i 2000 na forumu) koji su pokazali veliki interes za e-učenje platformom koji je u nastajanju. 
Projekt je prezentirala Katerina Vasileiou, EU Affairs Project Manager @ Rooms to VET grčki projektni partner Militos Consulting S.A.

Rooms to VET online publikacija najboljih pružanja usluga privatnog turističkog smještaja i prakse učenja u ovom sektoru u 5 europskih zemalja (Hrvatska, Grčka, Španjolska, Cipar, Slovenija) je sada dostupan u Rooms to VET bazi podataka. Prakse su odabrane na temelju određenih kriterija, kao što su kvaliteta usluge i certifikati, ciljno tržište, online vidljivost, korištenje ICT alata i sl., a odnose se na smještaj i na prakse učenja. Pridružite se našem trudu i obogatite našu zbirku najboljih praksi i dostavite ili predložite najbolju praksu u ovom pogledu popunjavanjem odgovarajućeg obrasca!

Više od 50 stručnjaka iz područja turizma i povezanih usluga, uključujući VET i stvaranje politike u turizmu,  savjetovanja u turizmu, društvenih medija, istraživača i predstavnika smještajnih agregatora i baza podataka, sudjelovali su u fokus grupama organiziranim u 5 zemalja partnera na projektu (Hrvatska, Grčka, Španjolska, Cipar, Slovenija) u mjesecima svibnju i lipnju 2016., i razmijenili mišljenja i ideje o izazovima usluga privatnog turističkog smještaja, glavne potrebe za obukom u sektoru i  potencijalnog projektnog obrazovnog materijala. Ti rezultati će pasti pod razvoj Rooms to VET programa obuke na engleskom, hrvatskom, španjolskom, grčkom i slovenskom.

2. sastanak projekta ljubazno je organizirao lokalni partner ITC - Innovation Training Center u Palma de Mallorci. Partneri su raspravljali o analizi potreba koje treba poduzeti na nacionalnoj razini u pogledu određivanja glavnih  potreba izobrazbe ponuđača, vještina i kompetencija diljem  Europe, online publikacije najboljih praksi, kao i teorijski okvir potencijalnog programa obuke. Također su se složili oko pitanja upravljanja i dogovorili se oko idućih koraka projekta. Pogledajte fotografije.

Rooms to VET početni sastanak bio je organiziran od strane voditelja projekta Instituta za turizam u Zagrebu, Hrvatska. Partneri su predstavili svoje organizacije, raspravljali o pojedinostima provedbe projekta, složili se o ukupnom planu i razradili smjernice za prve korake- istraživanja i identifikaciju najboljih praksi koji se odnose na privatni turistički smještaj u ciljanim zemljama.

Rooms to VET stvara svoje prve rezultate! Studija „Turistički smještaj: state-of-the-art, izazovi i perspektive za razvoj“ pruža veliku analizu tržišta na području privatnih turističkih smještajnih kapaciteta u zemljama projektnih partnera, postojeće zakonske okvire koji reguliraju ovu vrstu usluge, kao i postojeće politike i inicijative za profesionalizaciju takvih usluga u 5 europskih zemalja (Hrvatska, Grčka, Španjolska, Cipar, Slovenija) i od sada je dostupna na RoomstoVET online bazi podataka! Studija pruža zajedničko razumijevanje sektora u zemljama projektnih partnera i u EU i tim rezultatima će oblikovati sadržaj Rooms to VET materijala za edukaciju i obuku.

Rooms to VET početni sastanak bio je organiziran od strane voditelja projekta Instituta za turizam u Zagrebu, Hrvatska. Partneri su predstavili svoje organizacije, raspravljali o pojedinostima provedbe projekta, složili se o ukupnom planu i razradili smjernice za prve korake- istraživanja i identifikaciju najboljih praksi koji se odnose na privatni turistički smještaj u ciljanim zemljama.


 
powered by R&DO