rooms to vet logo
upskilling private tourism accommodation
 
Platform

Novosti

Unaprijedite svoj privatni turistički smještaj i povećajte prihode! Naučite kako razviti kulturu gostoprimstva i usluga, planirajte za uspjeh, poboljšajte izgled svog smještaja, razvijte inovativne proizvode i usluge, efektivno promovirajte i prodajte svoj smještaj. I sve to naučite BESPLATNO! U obliku sažetih tekstova za lako učenje. Rooms to VET obrazovna platforma je dostupna na 5 jezika (engleski, hrvatski, grčki, slovenski, španjolski) na https://training.roomstovet.eu/hr


Finalni događaj se održao u Life Gallery Boutique Hotelu 28. studenog s velikim uspjehom i velikim odazivom. Bio je osmišljen kao otvorena rasprava o turizmu, kroz jedinstveno interkativno iskustvo, gdje publika postavlja pitanja, a stručnjaci iz raznih područja turističke industrije (prostorno planiranje, luksuzni smještaj, smještajni kapacitet, marketing, privatni smještaj, financiranje) odgovaraju. Moderator rasprave bila je poznata grčka novinarka Erini Nikolopoulou, koja je osnovala informativni portal eirinika.gr.
Glave teme rasprave bile su: Koja je budućnost uspjeha grčkog turizma? Novi trendovi u međunarodnom turističkom proizvodu: Trebamo li pravila i okvire za održivi i zdravi turistički sektor? Platforme za privatni turistički smještaj: Nepravedna konkurencija ili „demokratizacija“ turizma? Događaj je organizirao projektni partner Militos Consulting S.A. uz podršku G&A Mamidakis Foundation koji je vrlo aktivan u promociji grčkog turizma, i Greek Travel Pages (GTP) glavnog internetskog portala, kao medijskih sponzora.
Rooms to VET partneri iz raznih dijelova Europe prisustvovali su događaju te je Renata Tomljenović, viši znanstveni savjetnik u Institutu za turizam, projektni voditelj, govorila o slučaju Hrvatske te inspiracijama koje su proizašle iz grčkog turističkog proizvoda.

Poziv i govornici dostupni su ovdje
Priopćenje u medijima prije događaja dosutpno ovdje
Priopćenje u medijima poslije događaja i glavni zaključci dostupni ovdje
Galerija fotografija dostupna ovdje


Finalni R2V sastanak organizirao je grčki partner Militos Consulting S.A.. Stručni partneri iz Hrvatske, Grčke, Španjolske I Cipra raspravljali su o zadnjim preinakama besplatne online obrazovne platforme razvijene za usavršavanje I profesionalizaciju pružatelja usluga privatnog turističkog smještaja te su se pripremali za finalni događaj.


Projekt i finalni događaj su diseminirani velikom broju startup-a vezanih uz turističku industriju sudjelujući među stotinama izlagača. To je bila odlična prilika za povezivanje i informiranje sudionika o obrazovnom potencijalu Rooms to VET platforme kako bi konkurentnost usluga privatnog turističkog smještaja porasla.


Rooms to VET online obrazovna platforma za usavršavanje i profesionalizaciju usluga privatnog turističkog smještaja testirana je u svim projektnim zemljama: Hrvatska (Zadar) na Sveučilištu u Zadru, Grčka (Atena) u Olympic Training VET centru, Španjolska (Menorca) u prostorijama partnera ASHOME i na Cipru (Nikozija) na Sveučilištu u Nikoziji. Zainteresirani sudionici i turistički stručnjaci sudjelovali su dijeleći korisne komentare vezane uz navigaciju na platformi i njezin sadržaj, kao i njihovo oduševljenje s platformom.


U zadnjih tri godine, 150-200 novih kreveta je na ponudi privatnog turističkog smještaja u Hrvatskoj. Događaj je organiziro voditelj projekta Institut za turizam, u Zadru 10. Listopada 2017. godine, te je održana I rasprava o razvoju privatnog turističkog smještaja. Događaj je bio domaćin za brojne stučnjake iz tog podrčja te je privukao brojnu publiku. Govornici su bili dr.sc. Ivo Kunst koji je govorio o nacionalnom program za razvoj privatnog turističkog smještaja, Goran Rihelj osnivač prvog internetskog turističkog portala hrturizam.hr, Anamarija Cicarelli koja je govorila o iskustvima vezanim uz edukaciju i obuku vlasnika privatnog turističkog smještaja, Damir Hordov koji je govorio o „labellingu“ privatnog turističkog smještaja u Zadru, Neven Palčec, Nedo Pinazić i drugi.


R2V projekt i događaj u Zadru objavljeni na poznatom hrvatskom turističkom internetskom portalu hrturizam.hr
Pogledaj više na http://hrturizam.hr/room-to-vet/


R2V projekt je sudjalovao u radijskoj emisiji “Ljeto na prvom” na Hrvatskom radiju. Poslušajte (15:25-18:45) ovdje


R2V četvrti projektni sastanak je organiziralo Sveučilište u Nikoziji 8. i 9. ožujka 2017. To je bio glavni sastanak za dogovor oko završne strukture i sadržaja online obrazovne platforme.


R2V projekt je uspostavio suradnju s velikim hrvatskim IT startup-om MyRent te je projekt bio uključen na događaju kojeg je organizirao MyRent u Aminess Maestral Hotelu 31. siječnja 2017.


Damir Krešić je prezentirao Rooms to VET projekt na trećem Nacionalnom forumu obiteljskog smještaja, koji se održao u Zadru u razdoblju 15.-17. studeni 2016. godine. FOS forum svake godine okuplja više od 1.500 sudionika iz cijele Hrvatske i predstavlja najveći i najvažniji nacionalni događaj na kojemu se okupljaju vlasnici privatnog smještaja ali i svih drugih djelatnosti koje su povezane s privatnim smještajem.

Rooms to Vet projekt je predstavljen na Međunarodnoj konferenciji turizma i hotelskog menadžmenta (ITHMC 2016) koja je trajala od 12.-16. listopada 2016. godine u Sarajevu (Bosna i Hercegovina).
Konferenciju je organizirao Odsjek za Geografiju  Fakulteta Znanosti, Sveučilište u Sarajevu, Akdeniz University and Zenith Group Sarajevo.
Dr. Igor Jurinčić s Fakulteta turističkih studija- Turstica, partner na projektu Rooms to VET, je prezentirao ključne rezultate opsežnog istraživanja provedenog u 5 EU zemalja (Hrvatska, Cipar, Grčka, Slovenija, Španjolska) u okviru Rooms to VET projekta pred multidisciplinarnom publikom koja se sastojala od vodećih akademskih znanstvenika, istraživača i drugih relevantnih dionika s ciljem obogaćivanja i  razmjeni mišljenja, iskustava, ideja i programa u svim aspektima znanosti turizma i hotelskog menadžmenta.

Projektni partneri su se ponovo okupili u 6. i 7. listopada 2016. godine, u Portorožu, u Sloveniji. Sastanak je organizirao projektni partner University of Primorska Fakultet turističkih studija- Turistica, s ciljem raspravljanja o do sada razrađenim rezultatima istraživanja o potrebama obrazovanja, vještina i kompetencija pružatelja usluga privatnih turističkih smještajnih kapaciteta i razvoju stvarnog sadržaja Rooms to VET edukativnog materijala. Više o tome uskoro!

Rooms to VET je predstavljen ne drugom danu Athens Job Festival-a 2016 na panelu “Novi trendovi i razvoj u turističkom sektoru- Prilike za zapošljavanje I poduzetništvo”!

Forum koji je održan na drugom danu je organiziran od strane poznate grčke internet platforme 'Skywalker', u Ateni, Grčka, 24. i 25. rujna 2016.

R2V projekt je potaknuo raspravu i napetu debatu o izazovima s kojima se suočava privatni turistički smještaj u Grčkoj. Projektna online publikacija najboljih praksi, njihove priče o uspjehu i naučene lekcije su privukle pažnju sudionika (više od 70 njih tijekom panela i 2000 na forumu) koji su pokazali veliki interes za e-učenje platformom koji je u nastajanju. 
Projekt je prezentirala Katerina Vasileiou, EU Affairs Project Manager @ Rooms to VET grčki projektni partner Militos Consulting S.A.

Rooms to VET online publikacija najboljih pružanja usluga privatnog turističkog smještaja i prakse učenja u ovom sektoru u 5 europskih zemalja (Hrvatska, Grčka, Španjolska, Cipar, Slovenija) je sada dostupan u Rooms to VET bazi podataka. Prakse su odabrane na temelju određenih kriterija, kao što su kvaliteta usluge i certifikati, ciljno tržište, online vidljivost, korištenje ICT alata i sl., a odnose se na smještaj i na prakse učenja. Pridružite se našem trudu i obogatite našu zbirku najboljih praksi i dostavite ili predložite najbolju praksu u ovom pogledu popunjavanjem odgovarajućeg obrasca!

Više od 50 stručnjaka iz područja turizma i povezanih usluga, uključujući VET i stvaranje politike u turizmu,  savjetovanja u turizmu, društvenih medija, istraživača i predstavnika smještajnih agregatora i baza podataka, sudjelovali su u fokus grupama organiziranim u 5 zemalja partnera na projektu (Hrvatska, Grčka, Španjolska, Cipar, Slovenija) u mjesecima svibnju i lipnju 2016., i razmijenili mišljenja i ideje o izazovima usluga privatnog turističkog smještaja, glavne potrebe za obukom u sektoru i  potencijalnog projektnog obrazovnog materijala. Ti rezultati će pasti pod razvoj Rooms to VET programa obuke na engleskom, hrvatskom, španjolskom, grčkom i slovenskom.

2. sastanak projekta ljubazno je organizirao lokalni partner ITC - Innovation Training Center u Palma de Mallorci. Partneri su raspravljali o analizi potreba koje treba poduzeti na nacionalnoj razini u pogledu određivanja glavnih  potreba izobrazbe ponuđača, vještina i kompetencija diljem  Europe, online publikacije najboljih praksi, kao i teorijski okvir potencijalnog programa obuke. Također su se složili oko pitanja upravljanja i dogovorili se oko idućih koraka projekta. Pogledajte fotografije.

Rooms to VET početni sastanak bio je organiziran od strane voditelja projekta Instituta za turizam u Zagrebu, Hrvatska. Partneri su predstavili svoje organizacije, raspravljali o pojedinostima provedbe projekta, složili se o ukupnom planu i razradili smjernice za prve korake- istraživanja i identifikaciju najboljih praksi koji se odnose na privatni turistički smještaj u ciljanim zemljama.

Rooms to VET stvara svoje prve rezultate! Studija „Turistički smještaj: state-of-the-art, izazovi i perspektive za razvoj“ pruža veliku analizu tržišta na području privatnih turističkih smještajnih kapaciteta u zemljama projektnih partnera, postojeće zakonske okvire koji reguliraju ovu vrstu usluge, kao i postojeće politike i inicijative za profesionalizaciju takvih usluga u 5 europskih zemalja (Hrvatska, Grčka, Španjolska, Cipar, Slovenija) i od sada je dostupna na RoomstoVET online bazi podataka! Studija pruža zajedničko razumijevanje sektora u zemljama projektnih partnera i u EU i tim rezultatima će oblikovati sadržaj Rooms to VET materijala za edukaciju i obuku.

Rooms to VET početni sastanak bio je organiziran od strane voditelja projekta Instituta za turizam u Zagrebu, Hrvatska. Partneri su predstavili svoje organizacije, raspravljali o pojedinostima provedbe projekta, složili se o ukupnom planu i razradili smjernice za prve korake- istraživanja i identifikaciju najboljih praksi koji se odnose na privatni turistički smještaj u ciljanim zemljama.


 
powered by R&DO